fredag 24 maj 2013

Visakha Bucha Day

Vilken jäkla dag det varit idag. Regnat konstant, verkligen vräkt ner. tråkigt, då det inte finns något att göra när det är sådant här skit väder.
Det blev ett litet uppehåll förut och då passa vi på att tvätta, tvätten hann nästan bli torr sen kom regnet och nu har vi kläder hängandes i hela huset. Var tvungna att tvätta då Bali börjar närma sig.

Har även passat på att packa min resväska till Sverige idag, packat ner en del grejer som inte kommer användas tills jag åker hem. Skönt att få det gjort.

Har lagat världens goaste mat idag, kyckling gryta med ris. hur gott som helst, kunde äta såsen med sked...

Nu är kl halv 8 och vi börjar bli lite uttråkade så tänkte det kunde va gott med Moscato , ne men då säljs INTE alkohol idag för det är en högtid som kallas Visakha Bucha Day...Denna dagen kunde inte bli mer trist.

Firas från midnatt igår tills solen går upp imorgon bitti. Detta firas med att tex släppa ut bur fåglar, tända ljus i templet vid 19 idag o skänka grejer till munkarna.
Vi har ju vetat detta men med minne som en guldfisk så glömmer man lätt..

Kanske man kan passa på att släppa ut alla grannars fåglar som driver en till vansinne varje morgon, blir man populär då tro?

Goaste kycklinggrytan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar