onsdag 1 augusti 2012

Heeej =)

Idag blev jag väckt 05:30, gissa varför ? Hunden är magsjuk och har bajsat inne =( Men hon är så duktig, hon har bajsat i duschen. Det hade kommit lite på mattan i hallen, hon har väl inte hunnit.
Stackars liten, så det var bara att gå ut. Hon stog med benen i kors i hallen.
Väl hemma igen var det bara att sätta i gång. Spola duschen och spraya på vanish på mattan och spola med varmt vatten. Får se om allt går bort, skall hem på lunchen och gnugga. Gör det inte det så får väl mattan slängas.
Läste på internet att man skall ge hunden kokt ris och kokt fisk om dom är magsjuka. Hade inte fisk hemma, men kokade ris. Hon var inte alls förtjust i det så hon bara rynkade på näsan =(
Hoppas hon blir bra snart och att det inte händer i natt igen.

Nu slutpratat om bajs.

Jag har ringt vårdcentralen idag och dom skall ringa upp. Vill rådfråga om vaccinationer. Vad dom rekommenderar att man tar när man skall bo i thailand. Hellre ta alla sprutor än att bli sjuk.
Läst lite på internet och det sägs att man skall ta:
  • Tyfoid feber - Vaccination rekommenderas om man ska stanna i mer än tre veckor och äta på mycket enkla matställen utanför turistområden eller om man ska leva tillsammans med ortsbefolkningen

  • Tuberkulos - Vaccination rekommenderas om man under längre tid än sex månader ska leva tillsammans med ortsbefolkningen

  • Hepatit A - Vaccination rekommenderas för alla resenärer.

  • Hepatit B - Vaccination rekommenderas om man ska stanna i mer än tre veckor. Men även om man stannar kortare tid och riskerar att bli smittad via en sexuell relation eller genom kontakt med sprutor rekommenderas vaccination.
  • Japansk hjärninflammation - Risken för resenärer att smittas är mycket låg och de flesta korttidsresenärer behöver inte vaccineras. Om man ska övernatta flera veckor på landsbygd när det är risk för smitta rekommenderas vaccination.
    I norra Thailand finns risk för japansk hjärninflammation framför allt under perioden april till november. I södra Thailand finns risk hela året.
Men som sagt , skall rådfråga vårdcentralen. Livrädd för sprutor så det här blir inte kul =( Men bara att härda ut, det måste göras.

Igår sålde jag tapeter 11 rullar för 500kr, alltid ett tillskott i kassan. Aldrig fel!!
Rakt in på sparkontot.

Har inte blivit så mycket sparat denna månaden då mina lillebröder varit på besök. Vill ju inte leva snålt när dom är här. Dom åkte till kungsbacka i söndags och skall vara där tills dom åker tillbaka till Norrland på torsdag.
Idag skall dom hem till pappa o käka, jag har inte bestämt mig om jag skall åka dit ännu. Får se.

Nu skall jag fortsätta jobba, Hej svejs
// Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar